EV024.19 Ατομική έκθεση της Άρτεμις Ποταμιάνου





Στην ατομική έκθεση  Άρτεμις Ποταμιάνου στην γκαλερί CASK θα παρουσιαστεί η εγκατάσταση Η Εξέλιξη της Τέχνης και το βίντεο ART IS.
H παρούσα σειρά 21 έργων της Άρτεμις Ποταμιάνου, Η Εξέλιξη της Τέχνης, σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι πρόκειται για μια Καρτεσιανή γραμμική διαλεκτική προσέγγιση της ιστορίας της τέχνης.Ωστόσο, και παρά τον τίτλο της έκθεσης που βασίζεται στο έργο του Δαρβίνου, Η Καταγωγή των Ειδών, η σειρά έργων της Ποταμιάνου με παρουσία και σημασία πολύπλευρη, αλληλένδετη και πολυεπίπεδη, κάθε άλλο παρά γραμμική είναι. 

Συνδέοντας την ιδέα της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου, της εξέλιξης και της επικράτησης του «ισχυρού» με την ιστορία  της τέχνης,  αποδεικνύει ότι ένα έργο τέχνης είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των επιμέρους επιρροών του, ενώ ταυτόχρονα απομυθοποιεί την ιδέα ενός πρωτεϊκού δημιουργού. 
Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται μέσα στην εγκατάσταση ένας χάρτης-διάγραμμα, ανάλογος με αυτούς που χρησιμοποιούνται στα μουσεία φυσικής ιστορίας για την κατανόηση της φυσικής εξέλιξης των ειδών. Εδώ όμως τη θέση των ειδών παίρνουν έργα τέχνης καλλιτεχνών που υπήρξαν πηγή έμπνευσης για μετέπειτα έργα άλλων γνωστών εικαστικών που με τη σειρά τους δημιουργούν καινούργιες πορείες και ετεροαναφορές.














Εγκαίνια: 
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης:
18 Μαρτίου 2019 – 20 Απριλίου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω