Δ905.17 Γιώργος Μπάτζιος (2016)

Ο Γιώργος Μπάτζιος έχει αφήσει το αποτύπωμα του στη διεθνή αρχιτεκτονική σκηνή με τη συμμετοχή του σε έργα όπως Η φιλαρμονική του Παρισιού, Ο πύργος της ΜοΜΑ Νέα Υόρκη και ο Λούβρος του Αμπού Νταμπί ως αρχιτέκτονας και υπεύθυνος μελετών στα Ateliers Jean Nouvel και το Art and Technology Quarter, στη Segovia με τους David Chipperfield Architects.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Παρίσι στην Ανώτατη Εθνική σχολή αρχιτεκτονικής Paris-Malaquais το 1999  από όπου αποφοίτησε με έπαινο το 2005 αποκτώντας το τίτλο του Αρχιτέκτονα D.P.L.G. Κατά την διάρκεια των σπουδών του κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Design For Europe. Αμέσως μετά το τέλος των σπουδών του ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στα Ateliers Jean Nouvel, στα οποία εργάστηκε καταρχήν σαν αρχιτέκτονας και στην συνέχεια σαν υπεύθυνος μελετών, στο Παρίσι. Το 2008 εργάστηκε ως συνέταιρος  των Ateliers Jean Nouvel στη Νέα Υόρκη για την μελέτη κατασκευής του Πύργου της ΜοΜΑ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2011. 
Έπειτα από την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2011 έχει διακριθεί σε 12 αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ανάμεσά τους το Rethink Athens, τα μουσεία ενάλιων αρχαιοτήτων και το θεματικό αρχαιολογικό Πειραιά που διοργανωθήκαν από τον ΟΛΠ, οι αναπλάσεις των παραλιακών μετώπων Πειραιά, Ηρακλείου,  Νεάπολης, και η ανάπλαση της πλατείας Κατεχάκη στα Χανιά. Ενώ το 2017 βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής (European Architecture Awards)  για τον καλύτερο εμπορικό χώρο του 2016 για το τεϊοποτείο Το ΤΣΑΙ στο Κολωνάκι.