EV005Β.17 Διάλεξη του Carlos Moreno

Η "ζωντανή" πόλη του Carlos Morenos

Με το ποίημα "Άνθη του Κακού" του Charles Baudelaire άνοιξε την ομιλία του ο Carlos Morenos, η οποία αφορούσε στον κύκλο ζωής της "ζωντανής" πόλης όπως την ονομάζει, επισημαίνοντας έτσι την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι σύγχρονες πόλεις. Ένας αξιόλογος εμπειρογνώμονας στο θέμα της ανθρώπινης έξυπνης πόλης και καθηγητής σε πανεπιστήμιο.  

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε τον αυξανόμενο πληθυσμό που έχουν οι μεγαλουπόλεις και υπερμεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο, ο όποιος σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της εποχής για γρήγορη μετακίνηση και υπερεπικοινωνία δημιουργεί τεράστιες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Επισήμανε τα τεραστία ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα που καταγράφονται στις σύγχρονες αστικές συγκεντρώσεις και ολοκλήρωσε την ομιλία του με τον προβληματισμό για το τί θα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές. 

Στο τέλος της ομιλίας του ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο η πόλη μπορεί να γίνει καλύτερη και πιο ανθρώπινη καλύπτοντας ταυτόχρονα τις προσδοκίες των κατοίκων της. Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: www.moreno-web.net, www.liveinalivingcity.com.

Ρεπορτάζ: 
Άντρεα Χριστοφή

 Διάλεξη του Carlos Moreno


Διάλεξη του Carlos Moreno

«H μορφή μιας πόλης αλλάζει πιο γρήγορα... από την καρδιά ενός θνητού»
Κύκλος «Αειφόρος ανάπτυξη»
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει διάλεξη του Carlos Moreno.
Ο Carlos Moreno είναι καθηγητής πανεπιστημίου και διεθνής εμπειρογνώμονας στο θέμα της ανθρώπινης έξυπνης πόλης. Ειδικός στον έξυπνο έλεγχο των πολύπλοκων συστημάτων αλλά και επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι ένας από τους πρωτοπόρους στις πολυχρηστικές ψηφιακές πλατφόρμες. Εργάζεται για τη σύγκλιση των επιστημονικών κλάδων με τους φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας, από τις μεγάλες βιομηχανίες ως τις νεοφυείς επιχειρήσεις, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της προσέγγισής του τη διεπιστημονικότητα.
Από τις έρευνές του αναδύθηκε μια πρωτότυπη προσέγγιση της έξυπνης πόλης: τη ζωντανή πόλη ή «Living City», της οποίας είναι ένας από τους αναγνωρισμένους υποστηρικτές στη Γαλλία και στο εξωτερικό.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Auditorium Theo Angelopoulos – IFG του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Την εισήγηση θα κάνει ο Νίκος Φιντικάκης, αρχιτέκτονας και μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων.
Είσοδος ελεύθερη με ταυτόχρονη μετάφραση.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.