MS002.21 | ΠΜΣ στο Πανεπιστήμιο Πάτρας | Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός: Μεσογειακά Μέλλοντα - Πράσινη Συμφωνία




Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) "Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός" για το ακαδημαϊκό έτος 20212022 να υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής.

Στόχος του ΠΜΣ "Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός" είναι ο εμπλουτισμός και η εμβάθυνση στη γνώση των πεδίων της αρχιτεκτονικής και του αστικού σχεδιασμού με ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό. Επιδιώκεται η ανάπτυξη των θεωρητικών και αναλυτικών ικανοτήτων των φοιτητών, καθώς και η εξοικείωσή τους με μια ερευνητική προσέγγιση στο σχεδιασμό σε ανταπόκριση προς τα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύγχρονα δεδομένα.




Οι σπουδές έχουν διάρκεια ένα έτος — 12 μήνες (Οκτώβριος 2021 - Σεπτέμβριος 2022), δηλαδή δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα συν θερινή περίοδο και πραγματοποιούνται στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τη Διπλάρειο Σχολή και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, φορείς με τους οποίους το ΠΜΣ έχει συνάψει Μνημόνια Συνεργασίας (MoUs) που έχουν εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι σπουδές γίνονται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στην απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην "Αρχιτεκτονική και τον Αστικό Σχεδιασμό" ("Master in Architecture and Urban Design").

Το γενικό ερευνητικό πλαίσιο του προγράμματος είναι "Μεσογειακά Μέλλοντα - Πράσινη Συμφωνία"/ "Mediterranean Futures - Green Deal." Το πλαίσιο αυτό εξετάζει τις ιδιομορφίες των αστικών κέντρων της Μεσογείου, τη φυσιογνωμία των παραθαλάσσιων τοπίων, τη σημασία της ιστορίας και των πολιτισμικών και δημογραφικών ροών, αλλά και τις προϋποθέσεις και τις επιπτώσεις του τουριστικού φαινομένου. Παράλληλα αναδεικνύει ως πρωτεύον ζήτημα του μέλλοντος του μεσογειακού χώρου την αειφόρο πράσινη ανάπτυξη και θα υποστηρίξει την επιστημονική έρευνα στην κατεύθυνση αυτή. Το ΠΜΣ Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός επιδιώκει να σχεδιάσει τα "πράσινα μέλλοντα" των φυσικών και κατασκευασμένων τοπίων της Μεσογείου.

Προθεσμία υποβολής αίτησης με μειωμένα δίδακτρα: Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 
Καταληκτική προθεσμία υποβολής αίτησης: Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.