MS003.19 ΠΜΣ: «Περιβαλλοντικός Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμός»










Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 επανιδρυμένο το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο: «Περιβαλλοντικός Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμός».

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. «Περιβαλλοντικός Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμός» είναι η μελέτη, έρευνα και εμβάθυνση, σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, στον περιβαλλοντικό αρχιτεκτονικό και αστικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για τις εθνικές, αναπτυξιακές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες της χώρας.

Οι βασικοί στόχοι του Π.Μ.Σ. είναι:
  • Η απόκτηση γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε θέματα που αφορούν στον περιβαλλοντικό έλεγχο και σχεδιασμό κτιρίων, ανοικτών χώρων, οικιστικών ενοτήτων και πόλεων και γενικότερα στην περιβαλλοντική διάσταση της αρχιτεκτονικής σύνθεσης.
  • Η εκμάθηση μεθόδων αξιολόγησης της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς κτιριακών κελυφών και υπαίθριων χώρων με εργαλεία υπολογισμού και αποτίμησης της ενεργειακής απόδοσης και των συνθηκών άνεσης.
  • Η εξοικείωση με τις θεωρήσεις των οικολογικών, κλιματικών, γεωγραφικών και πολιτισμικών παραμέτρων του περιβάλλοντος.
Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Π.Μ.Σ. ορίζεται στα 3 (τρία) ακαδημαϊκά εξάμηνα, εκ των οποίων τα πρώτα δύο διατίθενται για τη διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων και συνθετικών εργαστηρίων και το τελευταίο για την παρακολούθηση υποστηρικτικών μαθημάτων ή εντατικών σεμιναρίων ή εντατικών εργαστηρίων (workshops) ή/και εκπαιδευτικής εκδρομής, καθώς και για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τη Δευτέρα 15 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019. 


Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.: 
τηλ. 2310995825 | email: envi@arch.auth.gr και εδώ.