EV004.21 | 2021 Το βραβείο Pritzker Prize στους Lacaton & Vassal




Η Anne Lacaton και ο Jean-Philippe Vassal, από τη Γαλλία, έχουν επιλεγεί  για το  Pritzker Architecture Prize του 2021, βραβείο που είναι διεθνώς γνωστό ως η υψηλότερη διάκριση για την  αρχιτεκτονική.




«Η καλή αρχιτεκτονική είναι ανοιχτή - ανοιχτή στη ζωή, ανοιχτή για να ενισχύσει την ελευθερία του καθενός, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι  έχει ανάγκη να κάνει», λέει ο Lacaton. «Δεν πρέπει να είναι επιδεικτική ή επιβλητική, αλλά πρέπει να είναι οικεία, χρήσιμη και όμορφη, με την ικανότητα να υποστηρίζει ήσυχα τη ζωή που θα λάβει χώρα μέσα της».




Μέσω του σχεδιασμού της ιδιωτικής και κοινωνικής στέγασης, των πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, των δημόσιων χώρων και των αστικών εξελίξεων, οι Lacaton και Vassal επανεξετάζουν τη βιωσιμότητα σεβόμενοι τις  προϋπάρχουσες κατασκευές και προσεγγίζοντας τα  έργα με το να αποτυπώνουν αρχικά την υφιστάμενη κατάσταση. Δίνοντας προτεραιότητα στον εμπλουτισμό της ανθρώπινης ζωής μέσω ενός φακού γενναιοδωρίας και ελευθερίας χρήσης, είναι σε θέση να ωφελήσουν το άτομο κοινωνικά, οικολογικά και οικονομικά, βοηθώντας την εξέλιξη μιας πόλης.






Περισσότερα εδώ.