EV046.19 EU Mies Award 2019 - What's Old What's New




Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου στα πλαίσια της δραστηριοποίησης του για ανάδειξη, προβολή και διακίνηση ιδεών της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά στα πολιτιστικά κυπριακά δρώμενα, μία από τις σημαντικότερες Εκθέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο, την Έκθεση του Ιδρύματος Mies van der Rohe με τίτλο What’s Old What’s New. Η εν λόγω Έκθεση έχει ως βασικό στόχο την διάδοση των Βραβείων Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής και θα ταξιδέψει μόνο σε μερικές χώρες της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου.

Το Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe, απονέμεται ανά διετία, σε έργα που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια, αναδεικνύει την αριστεία, την δημιουργικότητα και την καινοτομία στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. Προβάλλει την καθοριστική συμβολή των ευρωπαίων Αρχιτεκτόνων στη δημιουργία νέων ιδεών, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη αστική ανάπτυξη. Το βραβείο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Mies van der Rohe είναι το πιο σημαντικό βραβείο στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

Η αρχιτεκτονική βρίσκεται στο επίκεντρο των δυναμικών πολιτιστικών και δημιουργικών κλάδων της Ευρώπης και η φιλοξενία της εν λόγω Έκθεσης στην Κύπρο χαρακτηρίζεται από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου ως ένα γεγονός πολιτισμού, η οποία θα φέρει τους Αρχιτέκτονες, άλλες ειδικότητες και το ευρύτερο κοινό σε επαφή με νέες αντιλήψεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και αφετέρου την ενημέρωση, συζήτηση για την οικοδόμηση της Ευρώπης στην σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η Έκθεση What’s Old What’s New παρουσιάζει τα 383 υποψήφια έργα που υποβλήθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής 2019, συμπεριλαμβανομένων των διακριθέντων και βραβευθέντων έργων, έχει θεματική οργάνωση, προβάλλοντας μακέτες και οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

Η Έκθεση What’s Old What’s New συνδιογανώνεται με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, θα φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της Κρατικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης ΣΠΕΛ στη Λευκωσία από τις 7 έως 25 Οκτωβρίου 2019. 




TI: What’s Old What’s New: Έκθεση του Ιδρύματος Mies van der Rohe 
ΓΙΑΤΙ: Διάδοση των Βραβείων Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής
ΠΟΤΕ: 7-25 Οκτωβρίου 2019
ΠΟΥ: Εκθεσιακός χώρος της Κρατικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης ΣΠΕΛ, Λευκωσία
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο 10:00 - 19:00. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.