MS002.19 Master of Architecture: Aalborg University, Δανία | Urban Design: Urban Architecture

Πανεπιστήμιο: Aalborg University, Δανία 
Τίτλος μεταπτυχιακού: Urban Design: Urban Architecture

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc στον Αστικό Σχεδιασμό με εξειδίκευση στην "Αστική Αρχιτεκτονική" στο Πανεπιστήμιο Aalborg της Δανίας σχετίζεται τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της αστικής ανάπτυξης και του πολεοδομικού σχεδιασμού. Αποτελεί σταθερό και επαγγελματικό θεμέλιο σε θέματα, μεθόδους, θεωρίες και επιστημονικούς κλάδους από το σχεδιασμό του αστικού κτιρίου και την τεχνολογία έως τις γνώσεις σχετικά με τη μοντελοποίηση και τη συμμετοχή των χρηστών.



Το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε τέσσερα εξάμηνα που διαρκούν αντίστοιχα από το Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο και από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να έχουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του προγράμματος τυπικά σε 2 χρόνια. Κάθε εξάμηνο διαθέτει 3 ή 4 υποκατηγορίες αποτελώντας όμως μια ολοκληρωμένη ενότητα, όπου όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα Αγγλικά και οι εξετάσεις διεξάγονται μέσα στους μήνες Ιανουάριο και Ιούνιο.

1ο Εξάμηνο: Βιώσιμος Αστικός Μετασχηματισμός και Τεχνικές Βιώσιμης Αειφόρου Μηχανικής
2ο Εξάμηνο: Σχεδιασμός Αστικής Κινητικότητας
3ο Εξάμηνο: Παγκόσμιες Προκλήσεις και Αστικές Τεχνολογίες (Επαγγελματική Ανάπτυξη)
4ο Εξάμηνο: Υποβολή Διατριβής
Πρακτική στην Αστική Αρχιτεκτονική

Η πρακτική άσκηση παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα συνεργασίας με οργανισμούς, εταιρείες, ιδρύματα κλπ σχετικά με τη θεματική της εκάστοτε διατριβής θέτοντας σε εφαρμογή όλες τις αποκτηθείσες γνώσεις του μεταπτυχιακού. Υπάρχει επίσης η επιλογή εξωτερικής μελέτης σε άλλο πανεπιστήμιο εντός ή/ και εκτός Δανίας, εγκεκριμένο από το Πανεπιστήμιο με σχετικό θέμα έρευνας.

Με την αποπεράτωση του μεταπτυχιακού οι υποψήφιοι μπορούν να εργαστούν σε:
  • Ιδιωτικές αρχιτεκτονικές εταιρείες 
  • Θέσεις πρακτικής πολεοδομικής Χωροταξίας 
  • Στούντιο Design 
  • Συμβουλευτικές εταιρείες μηχανικών
Το μεταπτυχιακό "Αστική Αρχιτεκτονική" στο Πανεπιστήμιο του Aalborg παρέχει στους σπουδαστές δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η ομαδική εργασία, η ευχέρεια σε θέματα ηγεσίας και συνεργατικότητας. Με αυτόν τον τρόπο παράγει έμπειρους σχεδιαστές - αρχιτέκτονες με επαγγελματισμό και διορατικότητα σε κοινωνιολογικές διεργασίες.

Περισσότερα εδώ.

Πληροφοριακό υλικό από την Αλίκη Ιωάννα Παπαπέτρου