EV059.18: THE CITY AND THE WORLD | ARCHITECTURAL EXHIBITION 2018


ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ "International Architecture Award 2018" ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Οι αρχιτεκτονικές οργανώσεις “Chicago Athenaeum: Museum ofArchitecture and Design” (διεθνές μουσείο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού με έδρα την πατρίδα της σύγχρονης Αρχιτεκτονικής το Ιλινόις, Σικάγο – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και “EuropeanCentre for Architecture Art Design and Urban Studies”  (οργάνωση αφιερωμένη στην δημόσια εκπαίδευση σχετικά με όλες τις πτυχές του δομημένου περιβάλλοντος με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα), όντας πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα έδωσαν και φέτος το στίγμα τους.

380 επιλεγμένα αρχιτεκτονικά έργα από 31 χώρες ανά τον κόσμο αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και λοιπών κτιστών υποδομών.

Μια ομάδα καταξιωμένων Τούρκων αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών με εξέχουσα επαγγελματική παρουσία στον χώρο, επέλεξε προσεκτικά τους νικητές της διοργάνωσης στους οποίους απονεμήθηκε το ισότιμο τιμητικό βραβείο “International Architecture Awards 2018”.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ - PETRĀS architecture

Όλα τα βραβευμένα έργα περιλαμβάνονται στην έντυπη έκδοση με τίτλο “New International Architecture - Global Design + Urbanism XVΙΙI” την οποία επιμελείται ο πρόεδρος του οργανισμού Christian Narkiewicz-Laine (εκδόσεις Metropolitan Arts Press Ltd.). Το βιβλίο διατίθεται και διαδικτυακά στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.internationalarchitectureawards.com

Τα έργα των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων που συμμετείχαν στην αξιόλογη αυτή αρχιτεκτονική συνεργασία παρουσιάζονται με φωτογραφικό υλικό και σχετικά videos στην έκθεση “The City and the World” στον χώρο Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74, Πλάκα), τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28/09/18, στις 17:00.

Ύστερα, ακολούθησε GALA στο οποίο διεξήχθη η Τελετή Απονομής των Βραβείων “International Architecture Awards 2018” αλλά και του Βραβείου “European Prize for Architecture 2018, Europe’s Highest Award for Architecture for 2018” στον αρχιτέκτονα Sergei Tchoban


Sergei Tchoban - Visionary Architect

Αναγνωρίζεται ως ο φετινός “Visionary Architect” λόγω των ισχυρών του σχεδίων και του μοναδικού του οράματος να αντιμετωπίζει την αφρόκρεμα των σύγχρονων κτηρίων ως εμβληματικά, σύνθετα, μοναδικά, αινιγματικά, προκλητικά και συνάμα καλλιτεχνικά.

Η έκθεση στον χώρο Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74, Πλάκα) έχει ελεύθερη είσοδο και διάρκεια 28/09/2018 – 21/10/2018.

CONTEMPORARY SPACE ATHENS - Μητροπόλεως 74, Πλάκα 

CONTEMPORARY SPACE ATHENS - Μητροπόλεως 74, Πλάκα