EV044.19 Συνέδριο Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού - 20 χρόνια Δ.Π.Μ.Σ.



Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη λειτουργία του Δ.Π.Μ.Σ. της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ. «Προστασία, Συντήρηση, Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων διοργανώνεται επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - 20 ΧΡΟΝΙΑ Δ.Μ.Π.Σ.με έμφαση στη διεπιστημονική διάσταση του προγράμματος και στην προσφορά του στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο συνέδριο καλούνται να συμμετέχουν ως εισηγητές επιστήμονες που ασχολούνται με την προστασία συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού και ιδιαίτερα οι απόφοιτοι και των 2 κατευθύνσεων του προγράμματος, οι οποίοι μέσα στα 20 αυτά χρόνια συνεισέφεραν με τη γνώση και την εμπειρία τους στην προστασία και αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. 


Στόχοι συνεδρίου:
  • Η προβολή του διεπιστημονικού έργου για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση των μνημείων.
  • Η διεπιστημονική  προσέγγιση της αποκατάστασης των μνημείων.
  • Η ανάλυση των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών παραμέτρων που σχετίζονται με τα μνημεία.
  • Η παρουσίαση προτάσεων επέμβασης που διασφαλίζουν την προστασία και ανάδειξη των μνημείων, του περιβάλλοντος χώρου τους, των ενσωματωμένων σε αυτά καλλιτεχνικών έργων και του συνοδεύοντος μηχανολογικού εξοπλισμού τους.
  • Η παρουσίαση νέων διεπιστημονικών μέσων και μεθόδων κατά την ανάλυση, την αποτύπωση, την τεκμηρίωση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης.
  • Η ανάδειξη κατάλληλου, ενιαίου και σύμμορφου με τη διεθνή πρακτική θεσμικού πλαισίου και κατευθύνσεων, που θα διασφαλίσουν και θα προωθήσουν τη διεπιστημονικότητα της επέμβασης. 

Το συνέδριο θα λήξει με διατύπωση πορισμάτων από το σώμα των συνέδρων.


ΤΙ: Επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - 20 ΧΡΟΝΙΑ Δ.Μ.Π.Σ.
ΠΟΥ: Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. - Αμφιθέατρο Π. Παναγιωτόπουλος
ΓΙΑΤΙ: Συμπλήρωση 20 χρόνων από τη λειτουργία του Δ.Π.Μ.Σ. της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ.
ΠΟΤΕ: 21-22-23 Νοεμβρίου 2019

Έγκαιρη εγγραφή (έως 30 Σεπτεμβρίου 2019):  20 ευρώ
Η εγγραφή κατά τη διάρκεια του συνεδρίου: 40 ευρώ


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.